top of page

WIE BEN IK

IMG_7817 k.jpg

Ik ben Margje Claassen (1981), getrouwd met Geert en samen hebben we 3 kinderen. Ik ben een gevoelsmens, houd van gezelligheid op zijn tijd en sta graag in verbinding met anderen. Ik ben sociaal, analystisch, oprecht en nieuwsgierig naar de ander. 
 
In de coachgesprekken die ik geef, is veiligheid een basis voorwaarde om te kunnen groeien. Dit geldt zowel voor mezelf, als voor degene waar ik mee werk. Ik leer iedere dag bij en groei zelf ook van de ontwikkelingen die een ander doormaakt. Vanuit gelijkwaardigheid en met oprechte aandacht ga ik als coach en trainer graag aan de slag met jouw persoonlijke doelen. 
Ik word er blij van om mensen aan het denken te zetten en kwartjes te zien vallen. Ik laat iemand graag inzien dat je door een andere manier van kijken ook anders kunt reageren en dat dit helpend kan zijn om met gebeurtenissen om te gaan. Het is mooi om te zien dat door het voeren van gesprekken, de ander in zijn kracht gezet wordt en zelf gaat voelen wat hij anders kan doen en welke talenten hij heeft. Ik geloof erin dat “ongezond” gedrag altijd ergens vandaan komt. Mensen/kinderen of dieren hebben een reden om dit gedrag te laten zien. Voor mij is dat wat anders dan het ongezonde gedrag toe staan. Een kind heeft ouders/opvoeders nodig om van hen te leren hoe ze met emoties en met gedrag om kunnen gaan. 
 
Ik ben graag in beweging en wandel veel met onze hond in de natuur. Ik krijg er energie van als ik zie dat mensen en de natuur om me heen zich ontwikkelen. Ik vind het heerlijk om in mijn eentje in huis lekker aan te rommelen en ga er graag op uit met mijn gezin.
 
Waarom ben ik coach gespecialiseerd op het gebied van hooggevoeligheid geworden?
 
In 2008 ontdekte ik dat ik hooggevoelig was. Ik las een boekje over hooggevoeligheid en herkende daar mezelf in. Ik wist alleen niet zo goed wat ik er verder mee moest. Ja, ik was hooggevoelig en nu? Ik ging vooral verder op de manier zoals ik het altijd deed. Ondertussen trouwde ik en kreeg ik 3 prachtige kinderen. Steeds vaker voelde ik aan alles dat ik het leven best pittig vond en veel op de automatische piloot deed. Ik kreeg steeds minder lol in het leven en voelde dat dit niet was wat ik wilde maar had geen idee wat dan wel.
Volgens het boekje, ik ben pedagogisch opgeleid, wist ik precies wat ik moest doen. Alleen in de praktijk bij mijn eigen kinderen bleek dit niet altijd te werken. Met een van mijn kinderen liep ik steeds vaker vast. Ik kreeg steeds minder grip op de situatie en voelde me vaak onmachtig. Soms deed ik dingen waar ik later spijt van had en daar kon ik me dan weer lang schuldig over voelen. Ik zat mezelf behoorlijk in de weg en wist niet hoe ik die vicieuze cirkel kon doorbreken.
 
Goede beslissing

In eerste instantie zocht ik hulp/ondersteuning bij de opvoeding van mijn kind. Ik vond een coach die gericht was op hooggevoeligheid. Ze leerde me hoe het werkt om HSP-er te zijn en wat dit voor invloed heeft of jezelf en op je gezin, maar vooral hoe je hier praktisch met een druk/jong gezin mee om kunt gaan. Ondanks het feit dat de drempel om hulp te zoeken enorm hoog was, is dit een van de beste beslissingen die ik in mijn leven genomen heb. Voor mij vielen er enorm veel puzzelstukjes op zijn plek en vond ik enorm veel (h)erkenning. Wat ik voelde, klopte en het bleek oké te zijn om dit alles te ervaren als je HSP-er bent. De coaching startte ik voornamelijk, omdat ik vast liep in mijn opvoeding. Gaandeweg het traject kwam ik erachter dat ik het vooral was die vast liep en het mijn kind was die me een spiegel voor hield. Op een moment kreeg ik zoveel fysieke klachten dat ik niets meer kon, waardoor ik letterlijk moest stil staan. Nu weet ik dat dit een heel duidelijk signaal van mijn lijf was dat het zo niet langer kon. Ik belandde in een flinke burn-out. Door hulp van de coach leerde ik dat ik zelf veel meer kon sturen in mijn leven dan ik zelf dacht. Het ging met vallen en opstaan, het was met tijden enorm pittig en pijnlijk. Ik werd langzaam weer baas over mijn eigen leven in plaats van dat ik geleefd werd. Ik zat steeds beter in mijn vel en ook mijn energie kwam weer langzaam terug. De burn-out was, weet ik nu, een keerpunt in mijn leven. 
 
Ontwikkelen
 
Waar ik zelf steeds meer groeide en mijn eigen gebruiksaanwijzing nog beter leerde kennen, ontdekte ik dat het me enorm veel energie geeft anderen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling/groei proces. Ik vind het magisch om te zien wanneer mensen snappen wat er gebeurt, zien hoe zij daar een eigen aandeel in hebben en kunnen kiezen hoe ze daar zelf op reageren. Als je zelf actief dingen anders gaat doen, draait de wereld om je heen langzaam met je mee. Het traject wat ik zelf heb doorlopen, heeft op mij en mijn gezin een positieve uitwerking gehad.
 
Trainer en coach school

Dit alles heeft me doen besluiten om de HSP trainer en coachschool te gaan volgen. Daar leerde ik veel over mezelf en kreeg ik nog meer inzicht in mijn eigen proces, maar vooral ook hoe ik anderen kan ondersteunen bij hun proces. Gaandeweg de opleiding voelde ik dat ik als coach en trainer gericht op hooggevoeligheid aan de slag wilde. Als HSP-er heb je enorm veel mooie kwaliteiten die goed inzetbaar zijn als je bij jezelf aan de juiste knoppen kunt draaien.
 
Coaching met marg

Het is een proces wat ik samen met jou wil doorlopen. Vandaar de naam coaching met marg. We gaan samen op pad en als coach ondersteun ik je bij jouw eigen ontwikkeling en groei en kijken we samen wat HSP voor jou betekent. Vanaf de zijlijn zal ik je steunen, maar je moet het wel zelf gaan doen. Net als ik zul je merken dat het soms pittig is en zeker de moeite waard. 

bottom of page